Jätkates Digitarga kasutamist oled teadlik küpsiste kasutamisest.

Mida teha kui nutitelefoniga kaasa saadud tasuta pilveruum täis saab?

#andmed #pilv

Enamik nutitelefonide tootjatest annab koos seadmega kasutajatele kaasa ka mingi hulga pilveruumi. Ikka selleks, et oluline info oleks kusagil tagavaraks olemas, juhuks kui telefoni endaga midagi juhtuma peaks. Ehk teisisõnu pakuvad tootjad kasutajatele võimalust oma andmed tagavaraks tasuta pilve salvestada. See on väga mugav ja idee poolest hea lisateenus.

 

Paraku aga peitub selle asja juures üks konks. Nimelt on tasuta antava ruumi suurus reeglina 5 GB. Arvestades aga, et telefonide enda mälumaht jääb tavaliselt vahemikku 32 – 128 GB, jääb sellest tasuta saada olevast viiest gigabaidist üsna ruttu puudu. Seda seepärast, et vaikimisi tahab telefon kogu oma sisu automaatselt pilve sünkroonida. Kuna ruumist jääb nii puudu, hakataksegi kasutajale näitama teavitust ruumi lõppemise kohta ning kuna seda tehakse väga tihti võib see olla üsna tüütu.

 

Mida siis teha?

 

Loomulikult kuvatakse koos teavitusega ka võimalust ruumi juurde ostmiseks. Näiteks Samsung pakub 0,99 € eest kuus 50 GB suurust mahtu ja 2,99 € eest kuus juba 200 GB ning sarnane võimalus ja hinnastatus on ka kõikidel teistel tootjatel.

 

 

On ju nende eesmärk kasutaja enda külge siduda ning igakuiste maksetega veelgi kasumit teenida. Loomulikult ongi üheks variandiks lihtsalt pilveruumi juurde ostmine ja sellega enda mugavus ja meelerahu tagada ehk minna tootja poolt soovitatud rada.

 

Muud võimalused

 

Teiseks variandiks kuidas olukord lahendada on tegelikult lihtsalt sünkroonimise kas osaline või täielik välja lülitamine. Kuna enamasti võtavad ruumi ära pildid ja muud suured failid, tasubki telefoni menüüst vastav alamenüü üles otsida ning määrata kas ja mida pilve kopeeritakse. Enamasti on see valik seadete all kontode alammenüüs. Kui sealt nüüd näiteks piltide pilve tõstmine välja lülitada, ei püüta neid edaspidi sinna liigutada ning kasutaja saab vähest olemasolevat pilveruumi kasutada muude asjade jaoks. Pildid aga saab täiesti tasuta hoida hoopis Google Drive nimelise teenuse abil Google pilves.

 

Hea teada

 

Siin tuleks küll märkida, et olukorras kus pilv on juba täis, ei päästa tagantjärgi piltide sünkroniseerimise välja lülitamine veateatest. Seda seetõttu, et olemasolev pilveruum on ju juba piltide poolt ära kasutatud ning sinna juurde ei mahu enam ka sõnumid, märkmed, kontaktid jms.. Seega tuleb teavitusest lahti saamiseks juba pilves olevatest piltidest midagi ära kustutada. Selle tulemusena vabaneb väärtuslik ruum ning kaob ka veateade.

Muidugi võib ka sünkroniseerimise täielikult peatada või pilvega seotud kontolt üldse välja logida, kuid seda varianti siiski väga soovitada ei saa. Seda seetõttu, et selle sama kontoga on sageli seotud ka muud funktsioonid, nagu näiteks telefoni asukoha jälgimine, sisu kustutamine jms..

 

Mina kirjutan peamiselt nutitelefonidest ja nendega seonduvast (rakendused, hooldamine). Samuti annan ülevaateid arvutitest ja nende lisaseadmetest – kuidas oma seadmete eest hoolitseda ja mismoodi valikut teha.

Kommentaarid

Tutvun toodetega
Lugesid loo läbi, võta nüüd hetk ja sirvi seotud tooteid või pane kinni ja naudi surfamist edasi