2021 kõige meeldejäävamad seadmed

#Nutiseadmed
3 min lugemine

2021. aasta tõi paljudele meist liiga palju tüütuid videokoosolekuid, Zoomi-jõulupidusid. Tehnoloogia tuli pandeemia ajal appi ja tegi elu lihtsamaks, aga ilmselt on vähe neid, kes poleks pidevast ekraanielust või kodus istumisest tüdinenud. Samuti tõi aasta palju seadmeid, mis vajuvad kiirelt unustusse, kuid ka tõeliselt ägedaid ja toimivaid digitehnoloogilisi saavutusi. Kuigi neid on palju rohkem, kui siin üles loetleda jõuab, siis vaatame seekord otsa viiele neist.

 

Fitbit Charge 5

Viienda põlvkonna Fitbit Charge on ümaram, kui selle eelkäijad. Roostevabast terasest korpus annab kellale soliidsema hingamise. Kõige rohkem torkab silma ekraani kvaliteet – värviline AMOLED puuteekraan, mida varem leidis vaid kallimatelt aktiivsusmonitoridelt. Lisaks on ka sisuliselt uut. Mitmed lahedad terviseäpid nagu EDA, mis mõõdab stressitaset ja elektrokardiogramm (EKG), mis annab märku arütmiast. Aktiivsusmonitoridest on see üks parimaid, mida osta.

 

Samsung Galaxy Z Flip3

Esimene kokkuvolditav nutitelefon, mida tõesti võib soovitada. Eelnevad katsetused olid nakatunud erinevate probleemidega ja liiga kõrge hinnaga. Flip3 oma alla tuhandese hinnaga konkureerib kenasti uuemate Apple’i ja Google’i telefonidega, on veekindel ja võimsa protsessoriga. Valides selle klapiga telefoni ei tule allahindlust teha millegi osas. See on kiire ja hea ekraaniga. Jääb üle ainult oodata, kui ägedaks võivad minna veel järgmised sama seeria telefonid.

 

Macbook Air M1

Kuigi see arvuti tuli juba välja 2020. aasta lõpul, siis 2021 tuli selgelt välja, kuidas sellele pole hinna ja võimsuse suhet arvestades väga konkurente. Tuhande euro eest saab sülearvuti, mis teeb enamiku inimeste jaoks kõike hästi. Mitmed mu tuttavad on loobunud isegi rohkem võimsust vajavate tööülesannete jaoks kasutamast Macbook Pro’d, vaid valinud Airi, sellest kunagisest vastupidavast “kohvikuarvutist” on nüüd saanud vastupidav tööloom. Õhuke, vaikne, võimas ja praktiliselt parima akukestvusega.

 

Garmin Forerunner 55

Sulle meeldib jooksmas käia, aga oled tüdinenud alati läbimast sama marsruuti ja kiirus ka ei kasva? Siis on Forerunner 55 just sulle. Kell mitte ainult ei loe kokku su jookse, vaid ütleb ka, kui kaua oleks vaja vahepeal puhata ja soovitab erinevaid treeninguid, et tuua vaheldust ja ei jääks kinni samasse rattasse.

 

Fitbit Luxe

Kui üldiselt on aktiivsusmonitorid üsna ilmetud, et mitte öelda koledad, siis see on ilmselt esimene aktiivsusmonitor, mida on võimalik kanda ka ehtena. Näeb silmapaistev välja ja annab kehale ja meelele õigel hetkel vajalik müksu, kui on vaja ennast jälle liigutada või stressi maandada.